Ilyen cégnél én még sosem dolgoztam

Nemrég úgy döntöttem, hogy elegem van az akkori főnökömből, aki nem csak hogy nem ismerte el a munkámat, pedig már majdnem mindent én csináltam helyette a végén, de bizony egyre silányabb minőséget próbál kikényszeríteni belőlünk és átadni az ügyfeleknek, amiket mi sosem néztünk jó szemmel, és én úgy döntöttem, semmilyen szinten nem is szeretnék részt venni ilyen cég életében sem, nem hogy a munkájában. Saját céget alapítottam volna, de amikor szembesültem annak követelményeivel egyrészt tudás szintjén, másrészt pedig anyagi vonzat tekintetében, letettem róla.

Elkezdtem keresgélni, és hála a jó égnek találtam egy olyan céget, ahol szintén az átadott minőség a fontos, és a vevői elégedettség, nem pedig a napi átadott darabszám, és így a befolyt bevétel nagysága. Természetesen ez mindenhol fontos, de egyik nem mehet sohasem a másik rovására. Ez nálam mindig is alapvető tétel volt, és maradni is fog.

Ez a cég azonban még egy dologgal meglepett, ezt pedig nem más, mint a munkavédelem területe. Én még egy ennyire jól szervezett és részletesen kialakított, valódi védelmet és biztonságot nyújtó munkavédelmi rendszert, folyamatokat és legfőképp munkavédelmi oktatást még sehol sem láttam, és nem is hallottam róla.

Mindamellett, hogy nagyon örültem, meg is nyugodtam megmondom őszintén. Én ugyanis máshoz nem értek. Ha történik velem valami és mondjuk maradandó károsodást szenvedek, nem fogok tudni másban dolgozni, mással keresni a kenyeremet. Így azonban tényleg biztonságban érzem magam, mert tudom, hogy mind a folyamatok kialakítása, mind az emberek felkészültsége megóvja az egészségemet, és hogy valaha ilyen vagy hasonló problémáim legyenek. Maximális szinten megérte a váltás. Én mindenkit arra sarkallok, hogy ne legyen rest magának megfelelő helyet keresni, bárcsak én is előbb megtettem volna!