Egyre nehezebb a választás

A felgyorsult világban szinte már minden pillanatok alatt elérhető. Pillanatok alatt fel tudunk lépni a világhálóra, és akár kontinensekkel távolabbról boltokban nézelődni, rendelni. Határ a csillagos ég. De sajnos az is tapasztalható, hogy ezzel a hihetetlen mobilitással fel is hígult szinte minden szakmában az ott dolgozók munkája és hozzáállása, működésének eredménye.

Sajnos én is számtalanszor találkozom azzal a jelenséggel, hogy egy egészen konkrét ismereteket és szakmai tapasztalatot igénylő tevékenységi körben egyszerűen úgy dolgoznak emberek, hogy nem sokkal értenek jobban a témához, mint mondjuk én.

Így fordulhat elő, hogy a masszőrtől rosszabb állapotban térünk haza, mint előtte voltunk, hogy az autószerelőtől hazatérve még annyira sem indul az autó, mint addig, vagy hogy a telefonban a kijelzőcsere nem, hogy nem sikerül, de még rosszabb lesz az új eredmény, mint a régi volt, mert egyáltalán nem látunk rajta semmit.

Ez utóbbi például nekem egy teljesen hihetetlennek tűnő történet, ami, ha nem velem történik meg, talán el sem hiszem. Ugyanis, a betört iphone kijelzőmet úgy sikerült az általam kiválasztott szervíznek megcsinálnia, hogy utána semmit sem láttam a kijelzőn. Visszavittem a készüléket, és elmondtam, hogy ez így nekem nem megfelelő nyilván, amire azt mondták, hogy újabb négy napra hagyjam ott a telefonom, és ígérik, meg fogják oldani. Nekem sem kellett több, megkértem őket, hogy tegyék vissza a régi kijelzőt akár, de egy pillanatig sem hagyom ott tovább a telefonomat.

Hála a jó égnek, a következő szervíz, a https://iszereles.hu/ teljesen ellentettje volt az első helynek. Láttam rajtuk, hogy nagyon sajnálják, hogy első körben rossz helyre tévedtem be, ami időmbe és pénzembe is került, és annyira kedvesek voltak, gyorsan és profin dolgoztak, maximális eredménnyel, hogy komolyan mondom, jobbat nem is kívánhattam volna. Talán még az első hely borzalmait is elfeledtették velem. Biztos, hogy innentől csak hozzájuk vagyok hajlandó fordulni, ha szükséges lesz, mint ahogyan a masszőröm is megvan már azóta, és az autószerelő is kikerült a nagy kínálatból. Előbb – utóbb tehát mindenre tudunk egy jó szolgáltatót találni, de igenis rá kell szánni az időt, és válogatni kell, mert már nem úgy van, mint régen, hogy aki vállalta a feladatot, az értett is hozzá. Sajnos sokkal körültekintőbbnek kell lenni már annál, hogy csak azt nézzük meg, ki mennyiért dolgozik, mint régen.