A tavasz varázsa: természet, virágok és az iPhone szerviz

A természet mindig elvarázsol, függetlenül attól, milyen évszak van. Azonban a tavasz képes különlegesen lenyűgözni engem. De miért? Ennek számos oka van, amelyek közül az egyik legmeghatározóbb, hogy a szürke, egyhangú és lehangoló téli hónapokat követően a természet felébredése megfesti a tájat színekben.

A második ok az, hogy szinte varázslatosan a semmiből, néhány nap alatt előbújnak a kora tavaszi hagymás növények. Legyenek azok vadon növő virágok vagy a kiskertben pompázó tavaszi növények, mindannyian lenyűgözőek. A kora tavaszi dísznövények nem csak gyönyörűek, hanem illatosak is.

A tavasz idején teljesen rabul ejt a természet. Imádom fotózni a színes virágokat, legyenek azok a házam körül vagy a természetben, dombokon vagy hegyekben.

Szerencsére a szülőfalum környékén számtalan lehetőség adódik a kora tavaszi vadonban található virágok megcsodálására. Az otthonom közelében a Mátra lábainál található, így akár egy gyalogtúra során is csak néhány perces sétával gyönyörködhetek a virágok sokaságában.

Nemrégiben elhatároztam, hogy felkeresek egy déli domboldalt, ahol a színpompás tavaszi hérics nyílik. Szerettem volna néhány képet készíteni erről a védett virágról, amelynek élénksárga szirmai a zöld fűszálak között ragyognak, mint a nap. Csodálatos látvány fogadott, amikor megérkeztem a mesés domboldalra, ahol a virágok pompáztak. Elővettem az okostelefonomat, hogy megörökítsem ezeket a pillanatokat, de csalódásomra a kamera nem működött. Egyetlen fotót sem sikerült készítenem.

Hazatérve az interneten kutatva ráleltem az iphone szerviz szolgáltatására, ahol a gyors javításnak köszönhetően fél órán belül helyreállították a telefonomat. Ismét fényképezhetek a készülékkel. Közeljövőben újra fel kell keresnem a héricces domboldalt, hogy pótoljam a képek elkészítését.