Menu

KÖZLEMÉNY


14


A 444.hu november 16-án Matolcsy támogatásával tart konferenciát a legnagyobb magyar fundamentalista kamuegyetem-lovag címmel megjelent cikkére reagálva

A “Monetáris politikai innovációk” című, a Magyar Tudományos Akadémián megtartandó konferenciánkkal kapcsolatban a portál a következő állításokat teszi előadónkról, Kertész-Bakos Ferencről:
1: “Úgy állítja magáról, hogy doktor, hogy nincs meg hozzá a megfelelő tudományos végzettsége” – Ismét közleményben közöljük, hogy ez az állítás hazugság.
2: “2010-ben a Szepessy Zsolt-féle Összefogás nevű pártjában is alelnök volt” – Ismét közleményben közöljük, hogy ez az állítás hazugság.
3: “Tagja volt a máltai lovagrendet másoló Jeruzsálemi Szent János Szuverén Máltai Lovagrendnek, amit csak Kongó, Angola, Guinea, Gambia, Kelet-Timor, Bissau-Guinea és São Tomé és Príncipe ismer el önálló államként” – Ismét közleményben közöljük, hogy ez az állítás hazugság, ugyanakkor megjegyezzük a tiszta logika kedvéért, hogy ha a nevezett lovagrendet a 444 szerint államként elismeri 8 másik állam, akkor az mégis csak a nemzetközi jog alanya.
4: “Ebben a lovagrendben bukkant fel később Hunvald György és Schmuck Andor is” – ami lehetséges, nem tudhatjuk, de mi köze ehhez a Newman Központnak?
5: “Pro Deo University néven iskolát alapított, ami akkor vált híressé, mikor a zöldhatóság végül lemondott vezetője, Tolnai Jánosné Szatmári Katalinról kiderült, hogy az innen szerzett kamudiplomával szerezte meg kinevezését” – Ismét közleményben közöljük, hogy ez az állítás hazugság. Nevezett egyetemet 1974-ben alapították New York Államban. Megjegyezzük, hogy Kertész-Bakos Ferenc ez időben még általános iskolás volt, méghozzá nem New York Államban, hanem Zuglóban. Megjegyezzük azt is, hogy a sajtóban fellelhető információk szerint Tolnainé Szatmári Katalin, a zöldhatóság vezetője azért mondott le 2012-ben hivataláról, mert nem tudta igazolni az életrajzában szerepeltetett adatot, az Óbudai Egyetemen szerzett végzettségének valódiságát, de mi köze ehhez a Newman Központnak, aminek soha semmilyen kapcsolata nem volt a nevezett személlyel és a nevezett egyetemmel sem?
6: “Ezután Sümegen alapított iskolát” – végre egy valós közlés, igen, ennek az intézménynek a bejegyzését olvassuk most.
7: “Ott sikkasztással vádolták” – pontosítsunk: idén nyáron ismeretlen tettes ellen feljelentést tett valaki, miszerint a sümegi intézményben sikkasztanak. Az ügyben a rendőrség nyomoz. Ha lesz végeredmény, akkor azt örömmel publikálni fogjuk.
8: “Végül sokmilliós tartozást hagyott maga után” – Ismét közleményben közöljük, hogy ez az állítás hazugság.
9: “A John Henry Newman Felsőoktatási Képzési Központnak a jegybanki alapítványoktól eddig 27,7 millió forintot kapott” – valószínűleg ez fáj az uraknak. Nyugodjanak meg, a Newman Központ nem profitálhatott a támogatásból, ugyanis azzal kutatási projektek költségeit finanszírozták, nem pedig az intézményt.
10: “Miközben a John Henry Newman Felsőoktatási Képzési Központot törölte nyilvántartásából az Oktatási Hivatal” – nos, a 444-nek fogalma sincs semmiről.

Sümeg, 2016. november 17.

Newman Központ