Menu


 

közpolitika

  

 

A Kárpát-medence évezredeinek sora, organikus történelmi kerete, valamint Közép-Európa államszocializmus alól felszabadult sorstárs országainak közös kulturális, társadalmi, gazdasági gyökérzete minden felelősen gondolkodó hazai és térségi értelmiségit kötelez még akkor is, ha e tradíció pozitív kötelmeiről a rendszerváltozás után tágabb régiónk társadalmai hajlamosnak mutatkoztak megfeledkezni. Ezen értékes és organikus hagyomány az elszigetelődés időről-időre lángra kapó propagandája, valamint a térségi tragédiák sorát okozó sovén feszültségkeltés helyett gyökeresen más receptet kínál jobb sorsra érdemes térségünk számára.

Az egyaránt romboló kimenetelű soviniszta és neoliberális szirénhangok destrukciója ellenében a mindent eluraló szekértábor-logikát és gyűlöletstruktúrát meghaladó színvonalas együttgondolkodást ajánlja résztvevőinek a Newman Közpolitikai Akadémia. Az előadók, hallgatók, szimpatizánsok alkotta kör a nemzeti értékek, a keresztény tradíció és a nyugati orientáció koordináta rendszerében gondolkodó szellemi elitet mozgósítja határon innen és túl. A 2016-ban megalapított Közpolitikai Akadémia előzményének a Kereszténység és nemzettudat címmel közel félszáz hazai és határon túli előadást magában foglaló, 2010-ben megkezdett rendezvénysorozat tekinthető.

A hazai és határon túli, vidéki és fővárosi, világi és egyházi értelmiségiek tudatos szervezőmunkájával megalapított Newman Közpolitikai Akadémia kezdeményezői hittel vallják:

„Ha él napjainkban legalább 1100 olyan magyar identitású közéleti személyiség a német és orosz érdekszféra közé szorult Kárpát-medence bármely pontján vagy a nagyvilág akármelyik szegletében, aki az 1100 éves, jogfolytonos keresztény és európai identitású államiságunkat, valamint történeti alkotmányunkat egyedülálló értéknek vallja, akkor nemzetünk a 21. században reálisan számíthat gazdasági, társadalmi és kulturális sikerre”.

A Newman Közpolitikai Akadémia a sümegi közösségi főiskola kampuszán rendszeresen szervez nyitott vitaesteket, pódiumbeszélgetéseket, előadásokat, továbbá a fenti értékek mentén a Kárpát-medence számos pontját érintő előadókörutakat rendez.

Figyelje programajánló menüpontunkat, vagy iratkozzon fel hírlevelünkre: info@newman.hu