Menu

Rovatunkban a John Henry Newman Felsőoktatási Képzési Központtal kapcsolatos MTI híreket és kapcsolódó tudósításokat gyűjtjük időrendben

km 

Hamisnak bizonyultak a sümegi Newman Központ vezetői ellen felhozott vádak

Az intézmény a megalapítása pillanatától intenzív támadásoknak volt kitéve, melyben különböző politikai szereplők lejárató szándékú sajtócikkek mögé bújva működtek közre a kezdeményezés ellehetetlenítésében. Az internetet elárasztották az iskolát nevetségessé tevő cikkek.
A John Henry Newman Oktatási Központ 2015-ben Sümegen közösségi főiskolát alapított abból a célból, hogy hit és értelem egységében, katolikus keresztény világnézeten, igazságon és etikán nyugvó képzéseket nyújtson gazdasági tudományterületeken.
Az intézmény rövid idő alatt 8 új tankönyvet adott ki, 27 nemzetközi konferencia-előadást tartott, nemzetközi hírű tudósokat nyert meg ügyének, több országos hírű rendezvényt bonyolított le, és nem utolsó sorban állami elismerést nyert, de a képzések mégsem indulhattak el.
A képzési programot megakadályozni szándékozók sosem a Newman Központ tudományos munkáját illették szakmai kritikával, hanem a jól bevált bolsevik módszert követve mindig személyre támadtak. Mivel mindezek nem jártak eredménnyel, az iskolakezdés végső megakadályozására 2016 nyarán büntető feljelentést tettek a rendőrségen jelentős értékre elkövetett sikkasztás és más bűncselekmények gyanújával.
A közel másfél évig tartó nyomozást a rendőrség lezárta. “Mivel a nyomozás adatai alapján nem állapítható meg bűncselekmény elkövetése és az eljárás folytatásától sem várható eredmény, az eljárást megszüntette.”

http://os.mti.hu/hirek/130701/a_karpat-medencei_jovoegyetemert_egyesulet_kozlemenye

https://mno.hu/belfold/hamisnak-bizonyultak-a-sumegi-newman-kozpont-vezetoi-ellen-felhozott-vadak-2421237

https://www.hirado.hu/2017/10/12/hamisak-voltak-a-vadak-igy-elindithatja-kozossegi-foiskolajat-a-john-henry-newman-oktatasi-kozpont/

http://estiujsag.hu/belfold/kamu-volt-minden-feljelentes-a-sumegi-newman-foiskola-ugyeben